Utstilling Galleri Stallen

 

STRIKKEFESTIVALEN 2016

 

22.- 24. september 2016

 

 

Utstillinger som ble vist i Galleri Stallen

 

 

Bjørg Kristiansen White

Bjørg Kristiansen White (f. 1943) har hatt vev verksted og bolig i Gamlebyen siden 1968. Fram til 1973 bestod produksjonen for det meste av brukstekstiler. I perioden 1973 til 1993 oppholdt Bjørg seg mesteparten av tiden i Afrika, engasjert i bistandsarbeid innen kvinneprosjekt og håndverk.

2010 var året for ”comeback” som tekstilkunstner. Det er blitt daglig rutine å tilbringe mange timer hver dag i verkstedet. På denne utstillingen viser Bjørg tepper laget mellom 2008 og fram til i dag. Den bærende ideen er gjenbruk av materialer, som i filleryer, kombinert med gjenbruk av motiv. Motivene har en biografisk tilknytning, for eksempel mønster/ornamenter hentet fra etnografika hun har opplevelser tilknyttet til.

 

 

Tone Viken Øby

Tone Viken Øby (f. 1956) er bosatt i Moss. Hun er lærer og jobber 80 % i småskolen.

I 2007 søkte Tone opptak til Norske filtmakere. Fem innsendte arbeider ble juryert og hun kan dermed kalle seg filtmaker. Tone har et lite verksted hjemme. Der jobber hun både med den norske finullen og med merinoull gjerne i kombinasjon med andre fibre.

I denne utstillingen vil gjenbruk være et sentralt innslag i arbeidene. Hun vil f.eks vise sømløse lappetepper av ny ull og brukte/nye tekstiler, og vesker av ull med dekor av brukte strikkeplagg.

 

Strikkefestivalen

Etablert juni 2015

 

 

Styreleder: Marit Larsen

Styremedlem: Bente Vold Klausen

Webansvarlig & design: Torill Stokkan og Bente Vold Klausen

 

Logo: Anders Messel

 

Foto:

Marit Larsen

Torill Stokkan

Bente Vold Klausen

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved Strikkefestivalen