Fredrikstadgenseren 2017

STRIKKEFESTIVALEN 2016

22.- 24. september 2016

 

Strikkekonkurransen 2016

Et samarbeid med

BYJUBILEET FREDRIKSTAD 450 ÅR

 

Her finner du oppsrkiften på vinnergenseren:

Fredrikstadgenseren 2017

Strikket og designet av Marianne Solbrække

 

Juryens begrunnelse:

Genseren har klassisk og tidløs Raglansfelling og flere typer teknikker er benyttet i designet/mønsteret. Genseren har moderne og oppdatert passform og viser til Fredrikstad som by og historien på en elegant måte, gjennom farge og mønster, uten at det blir prangende, eller for ett lukket publikum.

 

Fletten på armene anses å være et elegant grep som gir genseren en særegenhet, ogsamtidig viser flere strukturer. Genserens passform er nett og fin og kan fungere til begge kjønn ogfargevalget kan endres på en enkel måte. Designet har nordisk preg, men likevel er det Fredrikstadsom er representert sterkest.

Genseren ivaretar alle kriteriene i konkurransen på en bra måte, og sammenlignet med andre innsendte bidrag har designet et mer tidløst og klassisk preg. Gamlebyens festningsverk og vollgravene fungerer som grunnleggende element både fra fortid og nåtid flettet inn i et tidløst mønster i bærestykket.

 

I tillegg er en del av Fredrikstad sin arbeiderklassehistorie, og en del av dagens utsmykning langs elvepromenaden på Kråkerøysiden inkludert gjennom fletten på armene som representerer ankerkjetting. Designer har levert gode beskrivelser av sine valg både med tanke på mønster og farger.

 

Det er av juryens oppfattelse at den designet har potensiale til å være levedyktig også etter jubileumsåret, og kan leve opp til navnet «Fredrikstadgenseren».

 

Juryen bestod av

3 personer fra Fredrikstad kommune

2 personer fra Strikkefestivalen

1 person fra Fredrikstad Husflidslag

1 profesjonell strikker

Juryens avgjørelse kan ikke påklages.

 

Alle innleverte modeller, unntatt vinnermodell, leveres/sendes tilbake til eier innen utgangen av november 2016. Vinnermodell leveres tilbake når jubileumsåret er slutt (jan -18).

 

 

 

 

 

 

Strikkefestivalen

Etablert juni 2015

 

 

Styreleder: Marit Larsen

Styremedlem: Bente Vold Klausen

Webansvarlig & design: Torill Stokkan og Bente Vold Klausen

 

Logo: Anders Messel

 

Foto:

Marit Larsen

Torill Stokkan

Bente Vold Klausen

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved Strikkefestivalen