Utstilling Magenta

 

STRIKKEFESTIVALEN 2016

 

22.- 24. september 2016

 

 

Utstillinger som ble vist i Cafe Magenta

 

 

Den ivrige og "mobile" fotograf

Wenche Marie Jacobsen

 

Wenche Marie Jacobsen (54), frilansjournalist med kamera og

bosatt i Fredrikstad.

"Siden strikkepinnene ikke vil bli venner med meg, er foto en god trøst. Jeg følger ikke noe mønster, men lar lyset og lysten lokke meg til nye knips både i naturen og bygatene. Ettersom telefonen alltid er med, fotograferer jeg hele tiden. Heldigvis er mannen min like fotofrelst som jeg, – så vi har samme, seige gåtempo."

 

Mulitkunstneren Anne Sofie Klavestad

Om kunsten og litt annet …..

 

 

 

Anne Sofie, født i 1975 i Fredrikstad, har gjennom en årrekke jobbet med temaet mennesker i bevegelse, en utømmelig inspirasjonskilde. Hun prøver stadig å fange de gode følelsene, et positiv møte, en artig hendelse, en god bevegelse og det mellommenneskelige samspillet på en forenklet og effektfull måte. I mange av de nyeste bilden har hun gått nærmere inn på motivene og fokusert på detaljene. Mulig er det ny design-utdanning innen søm som har ført henne på dette sporet?

 

Bildene bærer preg av letthet. Den levende streken er det mest fremtredende og som fanger inn motivet. De glade, sterke fargene underbygger og forsterker. Helheten blir gjerne et uttrykk mange kjenner seg igjen i og blir glad av, noe også titlene avspeiler. Teknikken er en kombinasjon av tegning med kull og akvarellmaling på papir, gjerne i stort format.

 

Anne Sofie har tegnet mye siden hun var barn. Hun er utdannet faglærer innen Design og Håndverksfag med videreutdanning innen Design, Redesign og Søm av klær i 2015. Ved siden av hennes kunstneriske virke jobber hun til daglig (80%) ved Design -og Håndverksavdelingen på Kalnes videregående skole, og brenner for å formidle tegnekunnskapen til nye generasjoner.

 

Hun har hatt mange utstillinger, både separate og fellesutstillinger. Juleutstillingen ved Solli Bruk i 2011 er å regnes som hennes høydepunkt. Utstillingen «Rød tråd» på Rød Herregård i Halden i november 2015 sammen med bror Lars Ole Klavestad ble også en suksess.

 

Strikkefestivalen

Etablert juni 2015

 

 

Styreleder: Marit Larsen

Styremedlem: Bente Vold Klausen

Webansvarlig & design: Torill Stokkan og Bente Vold Klausen

 

Logo: Anders Messel

 

Foto:

Marit Larsen

Torill Stokkan

Bente Vold Klausen

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved Strikkefestivalen