Utstilling Bombardersalen

 

STRIKKEFESTIVALEN 2016

 

22.- 24. september 2016

 

 

Festivalkunstner Egil Syversen

Egil Syversen er utdannet kunsthåndverker og formingslærer. Han debuterte på høstutstillingen som billedhugger i 1975, og har etter dette hatt en rekke utstillinger og prosjekter i inn- og utland. Han har også jobbet med design og scenografi.

 

Som medlem i Dragegruppen Free as the breeze har han hatt opptredner i flere Europeiske land. Her hjemme kan nevnes underholdning under Vinter OL på Lillehammer og Drageflyging i forbindelse med åpningen av Gardermoen flyplass.

 

Han var kultursjef i Fredrikstad fra 1993 til 2007. Etter den tid etablerte han firmaet Atelier Knollen på Byens Marker, rett utenfor Gamlebyen i Fredrikstad.

 

Hans utstilling ble vist i Bombardersalen i Tøihuset.

"Strikk-motor" og kunsthåndverker

Bente Vold Klausen

Bente Vold Klausen er ikke "bare" en av "strikk-motorene" og kvinnene bak Strikkefestivalen, hun er også en meget anerkjent kunsthåndverker som arbeider med forskjellige teknikker. Hennes tekstilarbeider bygges opp av håndfargete stoffer som hun maler, trykker og leker med på overflaten for å få det uttrykket hun ønsker.

 

Bente Vold Klausen har vært medlem av Norske kunsthåndverkere siden 1980. Hun er initiativtaker og redaktør av Quiltemagasinet, og har undervist og skrevet om tekstilkunst de siste 20 år, både i inn- og utland. Hun har hatt flere separatustillinger og vært med på mange kollektivutstillinger over hele verden.

 

Hennes utstilling ble vist i Bombardersalen i Tøihuset.

Strikkefestivalen

Etablert juni 2015

 

 

Styreleder: Marit Larsen

Styremedlem: Bente Vold Klausen

Webansvarlig & design: Torill Stokkan og Bente Vold Klausen

 

Logo: Anders Messel

 

Foto:

Marit Larsen

Torill Stokkan

Bente Vold Klausen

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved Strikkefestivalen