Fredrikstad museum

 

STRIKKEFESTIVALEN 2016

 

22.- 24. september 2016

 

 

FREDRIKSTAD MUSEUM

og Rokkeringen Østfold

ROKKERINGEN ØSTFOLD

 

Fra kl. 12.00 lørdag 24/9 kan du også møte Rokkeringen på Fredrikstad museum. Rokkeringen Østfold er en gruppe spinnere fra Østfold og omegn. Vi spinner ikke på sykkel, men vi spinner garn på gamlemåten ved hjelp av rokk eller håndtein.

Vi startet i 2011 med 5 spinnere, var på Norge Rundt samme år og har gradvis vokst oss til over 60 spinnere i 2016! Noen ganger er vi

10 stk som treffes, andre ganger 20. Noen kommer hver gang mens andre kommer en gang i mellom.

Vi møtes fast den siste søndagen hver mnd i Gårdsbutikken på Alpakka Enghaugen på Rolvsøy i Fredrikstad fra 11-15.

 

 

 

 

"LANGÅPENT"

forbindelse med Strikkefestivalen i Gamlebyen

arrangerer vi omvisning og foredrag om utstillingen

«Langåpent» lørdag 24. september kl. 14.00.

NB: Dette foredraget ble annonsert i vårt trykte årsprogram til søndag 28. august – og er da flyttet til 24. september!

 

«Langåpent» gir et historisk tilbakeblikk på tidlige klesforretninger i Fredrikstad Sentrum.

Den fokuserer på overgangen fra skreddersøm til masseproduserte varer, og hva dette har hatt å si for bedriftene, for kundene og for byen.

I en del av utstillingen fokuserer vi også på det tidsaktuelle temaet redesign, og Kristin Halkjelsvik fra Makeløs, viser sine unike redesignede kreasjoner. «Langåpent» er laget i samarbeid med

Fredrikstad Museums Venner.

 

 

 

 

Målet når vi startet opp var å skape et fellesskap av spinnere fremfor å sitte hjemme på hver vår tue og spinne. Det å komme sammen for å utveksle kunnskap, inspirasjon og ikke minst glede over å ivareta et gammel håndtverk var viktig for oss. Det var også viktig for oss å være frittstående, altså ikke være bundet opp til noe husflidslag eller lignende. Det å være medlem i Rokkeringen Østfold skulle ikke ha noen forpliktelser.

Det koster ingenting å være med i Rokkeringen Østfold, det er heller ingen krav til oppmøte eller deltagelse. Kom når det passer for deg og spinn hva du vil!

Vi har et vidt aldersspenn i gruppa, yngste er 12 år, eldste i slutten av 70 årene. Alle spinner på sin måte og med sitt eget utstyr; tradisjonelle rokker, moderne rokker, elektriske rokker og håndteiner. Vi karder og vi kammer! Vi har alt fra tradisjonelle spinnere til kunstgarn spinnere i gruppa vår. Vi spinner det meste av fiber: ull, alpakka, lin, bomull, silke og hva annet vi måtte finne for godt å prøve på.

 

Strikkefestivalen

Etablert juni 2015

 

 

Styreleder: Marit Larsen

Nestleder: Torill Stokkan

Styremedlem: Bente Vold Klausen

Webansvarlig & design Torill Stokkan

 

Logo: Anders Messel

 

Foto:

Marit Larsen

Torill Stokkan

Bente Vold Klausen

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved Strikkefestivalen